in

Студенти італійських ліцеїв дізнались правдиву роль комунізму в Європі

У Тоді, що у провінції Перуджа, пройшло ряд заходів, у центрі яких була Україна.


У п’ятницю 4 грудня у центральній залі міської ради міста Тоді відбулася конференція “1989 краху комунізму в Європі: причини і динаміка”, яку провів Федеріго Арджентьері, професор політології, університету Джона Кебота у Римі.

Захід проходив у рамках триденної акції «Україна: Від Геноциду до російського вторгнення”, основною аудиторією якої були учні італійських ліцеїв та городяни Тоді.

Нацизм та комунізм мають вражаючі спільні риси. Серед них – контроль суспільства міліцією, паради, на яких демонструється військова міць країни, тоталітарний контроль життя людини від народження до смерті. Історичні документи підтверджують також взаємне захоплення лідерів нациської Німеччини та СРСР – Сталіна та Гітлера, вважає професор Ардженьтьєрі.

Він привів приклад того, як недостатнє вивчення історії Східної Європи приводить до нестачі розуміння важливості війни в Україні. Історія показує, що за небажання підкоритися Москві треба платити кров’ю, як це було у Польщі, Чехословакії, чи відбувається зараз на Донбасі.

“Знати світову історію допоможе молодим поколінням стати добрими громадянами” – наголосив професор.

Заходи наступних двох днів у Тоді були присвячені Голодомору та війні на Донбасі.

_____________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На прохання Папи Франциска, українська ікона відкриватиме Рік Божого милосердя у Ватикані

Голодомор та війна на сході. У Тоді відкрито трагічні сторінки історії України