in

Темношкіра міністр каже расизму “баста”

  Терпіння першого в Італії темношкірого міністра вичерпалося. Уродженка Конго Сесіль К‘єнґе закликає припинити расистські напади, мішенню яких жінка стала після свого призначення міністром інтеграції.

Її називали горилою, закликали зґвалтувати, закидували на зустрічах бананами. Ініціатором атак, здебільшого, була партія “Ліга Півночі”. Депутати останньої цього тижня демонстративно покинули залу під час візиту К‘єнґе до містечка Канту. І ця крапля переповнила чашу терпіння.

“Після тих нападів, що мали місце упродовж останніх днів, я закликаю лідера “Ліги Півночі” сказати щось. Він повинен публічно виступити і рішуче прокоментувати все, що сталося. Особливо, в світлі моєї присутності на святковому з‘їзді партії, що відбудеться на початку серпня. Якщо він цього не зробить, я не зможу гарантувати свою участь”, — заявила міністр.

“Нічого особистого, лише політика”, — запевняє лідер “Ліги Півночі” Роберто Мароні.

“Ліга Півночі” ніколи не здійснює особисті напади. Ми ведемо боротьбу з помилками. А її імміграційна програма містить дуже багато недоліків, зокрема, щодо пропозиції про надання громадянства іноземцям”, — сказав Мароні.

Нещодавно К‘єнґе запропонувала автоматично надавати громадянство дітям, народженим в Італії. Це викликало хвилю обурення у “Ліги Півночі”, яка провадить жорстку антиміграційну політику.

http://ua.euronews.com/

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Патронатам повертають кошти за ведення справ дозволів на проживання та об’єднання сім’ї

«Фелічіта» по-українськи