in

Тимчасовим прем’єр-міністром Італії стане Маріо Монті

Колишній міністр та колишній комісар ЄС Маріо Монті має найбільше шансів очолити широку урядову коаліцію в Італії. З його кандидатурою на посаду тимчасового прем‘єра згодна більшість членів парламенту.

Монті – економіст-фахівець зі зв‘язками на найвищих щаблях європейської влади. За нього – і президент Італії Джорджо Наполітано. Він дав це зрозуміти, призначивши Монті довічним сенатором – членом верхньої палати парламенту.

“Італія зіткнулася із дуже складною ситуацією і вибором політично важким, але необхідним для того, щоб збалансувати бюджет і дати поштовх економічному та соціальному зростанню. Європа терміново очікує суттєвих ознак того, що ми беремо на себе відповідальність за ситуацію” – сказав президент Італії.

Утім, кандидатура Маріо Монті задовольняє не усіх членів парламенту. Проти нього – одна з колишніх партій влади “Північна ліга”. У суботу італійські депутати спробують ухвалити план економічних реформ. Якщо їм це вдастся Берлусконі піде у відставку і почнеться формування нового уряду.

Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Намалюйте мені каву

Італія: Берлусконі піде, та від цього не легше