in

Україна та Італія поглиблюватимуть співробітництво у торговельно-економічній та політичній сферах

Україна та Італія зацікавлені у поглибленні торговельно-економічного та політичного співробітництва. Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка і міністра закордонних справ Італії Франко Фраттіні, повідомляє прес-служба МЗС України.

Сторони відзначили позитивну динаміку україно-італійського економічного співробітництва, відзначивши, що зростання обсягу італійських інвестицій в економіку України складає 8,5% порівняно з 2008 р.

Міністр закордонних справ України зазначив, що демократичні реформи, які проводяться Кабміном України і мають на меті лібералізацію умов ведення бізнесу, сприятимуть залученню італійських інвестицій в економіку нашої країни та збільшать кількість ділових контактів між двома країнами.

Серед пріоритетних напрямів співробітництва К.Грищенко особливо наголосив на можливості залучення італійських компаній до реалізації інфраструктурних проектів, особливо в рамках проведення в Україні Євро-2012, проектів у сфері телекомунікацій, банківській галузі, залучення передових технологій в енергетичну галузь і реконструкція об’єктів теплової і електроенергетики, а також участь італійських компаній в модернізації української ГТС.

Міністр закордонних справ Італії підкреслив зацікавленість у залученні італійських інвестицій в економіку України і готовність продовження безперервної діяльності українсько-італійської Ради з питань економічного, промислового та фінансового співробітництва.

Сторони досягли згоди щодо проведення в VIII спільного засідання Ради у Києві у 2011 р.

К.Грищенко та Ф.Фраттіні погодилися щодо необхідності відновлення діалогу на рівні керівників зовнішньополітичних відомств двох країн, а також досягнення домовленості щодо активізації політичного діалогу на найвищому та високому рівнях, зокрема можливість проведення в 2011 р. візиту голови Ради міністрів Італії Сільвіо Берлусконі в Україну.

http://www.rbc.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Марчело Ліппі взяв провину за провал на себе. Італія згодна, футболісти – ні

В Італії моляться перед Мукачівською Іконою Божої Матері