in

Уряд Італії на межі відставки, партія Берлусконі за крок до розколу

   Вирішальний тиждень для Італії – прем‘єр-міністр та президент намагаються зберегти уряд після того, як Сильвіо Берлусконі відкликав з кабінету своїх міністрів.

Водночас італійські ЗМІ пишуть, що у партії Берлусконі “Народ свободи” стався розкол. Противники виходу з урядової коаліції не виключають навіть створення нової партії.

Прем‘єр Енріко Летта ініціює голосування парламенту за вотум довіри кабінету міністрів, що стане тестом на наявність більшості.

“Опитування показують, що більшість тих, хто голосував за “Народ свободи”, хочуть зберегти уряд. Мені здається, що зараз міністри з “Народу свободи” займають іншу позицію, ніж Берлусконі та його вірні прибічники,” – сказав Летта у телезверненні.

Пересічні італійці теж розколоті. Дехто вважає, що лише повна зміна влади може покласти край безладу.

“Я думаю, що краще провести нові вибори, бо зараз влада не функціонує належним чином. Розв‘язання проблем весь час відкладається, усі рішення відтерміновують, а криза тим часом триває, і ми усі це відчуваємо.”

“Я думаю, що пан Берлусконі радше дбає про себе, ніж про Італію та італійців. А тим часом люди зубожіють.”

Якщо Берлусконі виключать з Сенату і позбавлять недоторканості за доведене у суді податкове шахрайство, він ризикує опинитися за ґратами. Чи вдасться непотоплюваному політику знову вийти сухим з води – стане відомо вже незабаром.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Казерті вперше за 40 років проголошена персональна парафія для вірних УГКЦ

Росіяни, німці та українці рятюють Італію від кризи