in ,

У школах Італії не дозволять співати на уроках музики через коронавірус

В італійських школах буде заборонено співати на уроках музики у зв’язку з підвищеним ризиком поширення коронавірусу.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на il Giornale.

Заборона є частиною гігієнічних заходів в новому навчальному році, який починається 14 вересня на Апеннінському півострові після шестимісячної перерви.

Заняття будуть проходити із суворими заходами гігієни, в тому числі учням необхідно буде носити маски. Знімати їх можна буде тільки в статичному стані з урахуванням відстані не менше одного метра і відсутності ситуацій, які припускають можливість передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом, наприклад, співу.

“Дослідження показали, що одна інфікована людина, наприклад, в церкві може заразити до 50 осіб. Інфекція передається через краплі в межах двох метрів, і небезпека зростає при співі”, – пояснив вірусолог Андреа Крісканті.

Однак заборона на спів викликала критичну реакцію. “Спів має терапевтичне значення для дітей. Він вчить їх краще ладнати і конструктивно працювати з колективом”, – заявила італійська оперна співачка Катя Ріккареллі.

За словами музичного експерта Паоло Ізотта, спів – важлива частина суспільного життя. “Тому ми повинні підтримувати це, а не забороняти”, – підкреслив він.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

В Італії розшукують серійного вбивцю, який втретє втік з в’язниці

Із жовтня в Італії змінюється умови роботи домашніх працівників та нянь