in

Фіат погодив конфлікт із працівниками

Нові правила для працівників заводу Фіат в Мірафіорі, затверджені референдумом після їх узгодження між профспілками та адміністрацією підприємства.

 

Мірафіорі це велика італійська фабрика, що значно постраждала від кризи ринку автотранспорту. Вимогою Фіату, серед інших, є встановлення нового робочого графіка з понеділка по суботу, збільшення кількості обов’язкової наднормової роботи, зменшення тривалості робочих пауз. У цьому випадку збільшується зарплата, проте ті, хто не дотримуватимуться домовленостей, або протестуватимуть проти них, ризикуватиуть звільненням. Згідно із Fiom Cgil, єдиною профспілкою яка не підписалась під угодою, такі умови піддають ризику здоров’я працівників та порушують їх фундаментальні права.

Референдум відбувався в напруженій атмосфері, під загрозою генерального директора Фіат, Серджо Маркйоне припинити інвестиції Мірафйорі та перенести виробництво за межі Італії. Затвердження була очікуваним, та справжнім сюрпризом стало те, що компроміс не підтримали 46 відсотків працівників. Такий результат, згідно Fiom Cgil повинен би схилити підприємство до змін.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Самотність української жінки за кордоном

Як українців на закордонних заробітках обманюють