in

Фіні – Берлусконі: зіткнення двох політичних гігантів

Останнім часом Італійська політична сцена була монополізована зіткнення між прем’єр-міністром Сильвіо Берлусконі та президентом Палати депутатів Джанфранко Фіні.

Наприкінці липня Фіні був виключений із партії Народ свободи, яку він заснував з Берлусконі, через розходження їх поглядів на питання права, федералізму та імміграції.

Навколо Фіні сформувалася нова політична група “Свобода і майбутнє для Італії”, яка запевняє про свою підтримку уряду, проте захищає право на інакомислення.

Майбутнє залишається невизначеним, адже голоси нової групи можуть відправити уряд у меншість. Можливі два виході із цієї кризи: створення тимчасового уряду, у який увійдуть навіть політики, які актуально належать для опозиції, або нові вибори. Другий варіант паралізував би політичну діяльність, в той час як Італія потерпає від економічної кризи.

Партії Народ Свободи і Північна Ліга закликають до відставки Фіні із посади президента Палати депутатів, тому що він більше не є політично неупередженим. В той час як, ЗМІ, прихильники Берлусконі, звинувачують Фіні у продажі своїму родичу будинку в Монте-Карло за значно заниженою ціною.

Ельвіо ПАСКА,

переклад Маріанна Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Концертні костюми театру „Ла Скала” вперше вивезли з Італії. Щоб показати Львову

Небезпечний пасажир