in

Як італійці реагують на обов’язкову вакцинацію

Італія першою в Європі запровадила обов’язкові COVID-паспорти для всіх, хто працює.

Журналістка з Італії Ольга Пригорова розповіла Радіо НВ, що у такий спосіб влада хоче запобігти прогнозованому збільшенню захворюваності на коронавірус взимку.

«Мета цього нововведення — збільшити кількість вакцинованих до того, як прийде зима і, звісно, що буде більшою імовірність поширення коронавірусу, як це було торік. І всі ті, хто ходять на роботу, будуть зобов’язані мати ці паспорти», — зазначила журналістка.

Читайте також: УРЯД ІТАЛІЇ НЕ ВІДСТУПАЄ ВІДПОЛІТИКИ ОБОВ’ЯЗКОВОЇ ВАКЦИНАЦІЇ

Водночас Пригорова додала, що і без цього зобов’язання італійці досить активно отримують щеплення від COVID-19.

«Я живу в Ломбардії, вони більш дисципліновані і розуміють введення всіх цих норм. Але все одно є [невдоволені]. Наприклад, коли стояло питання, чи вводити для студентів та викладачів Green Pass, то були протести, підписували петиції задля того, щоб відмовитися від цих паспортів. Але всі законослухняні і виконують ті настанови, які влада запроваджує. Всі вакцинуються і немає проблем чи питань», — розповіла Пирогова.

Журналістка додала, що наразі в Італії не спостерігається значного росту захворюваності на коронавірус і смертність від хвороби досить низька.

З 15 жовтня в Італії зобов’яжуть вакцинуватися від коронавірусу працівників усіх сфер: державних, приватних та волонтерів. Для того, щоб вийти на роботу у людини має бути так званий зелений сертифікат — Green Pass.

Ми хотіли б залишатися із вами у контакті. Запрошуємо приєднатися до групи  у Facebook Українська газета – видання для українців в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Green Pass для працівників в Італії: за яких умов можна ходити на роботу

Wizz Air відкриває дев’ять нових напрямків зі Львова в країни Європи