in

Європарламент каже “так” змінам у сільгоспполітиці

   Субсидії фермерам у Євросоюзі мають залежати від того, як вони дбають про довкілля, також мають оприлюднюватися списки тих, хто одержує допомогу.

За такі зміни у спільній сільськогосподарській політиці проголосував Європарламент. Депутати також проти того, аби фермери отримували субсидії двічі за ту саму діяльність:

“Оскільки це бюджетні виплати, то про них має бути відомо. На пленарному засіданні ми голосуємо за прозорість, ми голосуємо за скасування подвійних виплат”,- сказав італійський євродепутат Паоло Де Кастро.

Європейські аграрії не мусять отримувати понад триста тисяч євро субсидій щороку в одні руки, а малі й середні фермери мають одержувати більші виплати. Голосування є першим кроком у переговорах між Європарламентом, Єврокомісією та Радою ЄС.

“Ніхто не буде задоволений на 100%, але важливо, щоб три інституції ЄС погодилися, що спільну сільськогосподарську політику в майбутньому слід змінити. Ми маємо краще враховувати специфіку малих фермерських господарств – заради їхнього економічного розвитку, підтримувати молодих аграріїв послідовно і в усьому ЄС”,- сказав Дачіан Чолош, Комісар ЄС з сільського господарства.

Під час розгляду чутливого питання віце-президенту Європарламенту Георгіосу Папастамкосу, головуючому на сесії, стало зле. Депутата доставили до лікарні у важкому стані.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

З червня багатьом українцям стане легше оформлювати шенгенські візи

Італія: у середу президент оголосить ім‘я наступного прем‘єра