in

Європарламент планує обмежити рекламу солодощів

Італійський міністр назвав обмеження реклами солодощів нонсенсом

Депутати Європарламенту проголосували за проект рішення, яке повинне допомогти країнам-членам Євросоюзу у боротьбі з ожирінням. Проти обмеження реклами солодощів вже виступила італійська компанія Ferrero.

Серед запропонованих депутатами заходів боротьби – жорстке обмеження реклами товарів з високим вмістом солі, цукру та жирів. До того ж виробникам “солоненького” і “солоденького” доведеться повідомляти споживачеві про калорійність і жирність своєї продукції на лицьовій стороні упаковки.

Перша реакція на таке рішення була з Італії, в якій розташовується один з найбільших виробників солодощів у ЄС – компанія Ferrero.

Лобіювати інтереси великого італійського бізнесу взявся уряд країни. Міністр сільського господарства Італії Гіанкарло Галан назвав пропозицію європарламентарів “нонсенсом”. “Іноді жорстке впровадження правил викриває їх дурість”, – заявив він журналістам. Він написав лист до Брюсселя з вимогою пом’якшити зобов’язання, які накладаються на виробників “шкідливої” продукції згідно з прийнятим планом.

Тепер план дій боротьби з ожирінням повинен бути прийнятий урядами країн-членів Євросоюзу, чого навряд чи варто очікувати до 2012 року. До того ж уже ясно, що в Італії втілення подібного плану в життя буде нелегким.

Нагадаємо, в травні Європейська організація споживачів (BEUC) звернулася до голови Європейської ради і прем’єр-міністра Бельгії Хермана Ван Ромпея з проханням посилити регламент з реклами фаст-фуду для дітей.

За матеріалами:  МедиаБизнес

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Джульяно відкрито центр для українських сімей

Отець Дмитро Блажейовський у 99 років працює від зорі до зорі