in

Європарламент хоче знати, як мафія проникає в економіку і владу

Європейський парламент створив спеціальний комітет з питань організованої злочинності, корупції і відмивання брудних грошей.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

“За” проголосували більшість депутатів, присутніх у залі.

Як повідомила прес-служба Європарламенту, метою Комітету, створеного терміном на 1 рік, буде розслідування проникнення організованої злочинності, в тому числі мафії, в легальну економіку ЄС, адміністрацію і фінансову систему. За результатами своєї діяльності Комітет повинен представити пропозиції з боротьби з такими явищами.

“Створення антимафіозного Комітету в Європарламенті є реальною поворотною точкою в історії політики Європейського Союзу. В кінцевому підсумку, Європа посилає чіткий сигнал злочинним організаціям і гангстерам: інститути не капітулюють перед організованою злочинністю”, – заявила з цього приводу доповідач з питання створення Комітету Соня Альфано (група ліберальних партій, Італія).

Згідно з прийнятим сьогодні рішенням члени Комітету зможуть відвідувати національні і європейські органи влади, а також проводити слухання з представниками органів влади ЄС та національних органів влади всього світу. При цьому на слухання можуть запрошуватися представники бізнесу, громадянського суспільства, жертви організованих злочинних угруповань, а також офіційні особи, в тому числі судді.

Через два тижні Європарламент визначиться з приводу складу Комітету, а свою роботу новий Комітет почне в кінці квітня.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Офіційний переклад тексту угоди про інтеграцію

Український хор став лауреатом премії “Una donna 2012”