in

Європейські вибори: популісти на злеті

   Грецький “Золотий світанок” та італійська партія “Рух 5 зірок” на гребні популярності

У Греції крайньо-права партія “Золотий світанок”, шестеро членів якої і далі перебувають за ґратами, розраховує на істотну підтримку на виборах у неділю.

Раніше Верховний суд Греції дав дозвіл “Золотому світанку”, чия символіка та ритуали мають багато спільного з символікою Третього Рейху, брати участь у виборах до Європарламенту.

Депутат від партії “Золотий світанок” заявив на передвиборчому мітингу, що вибори до Європейського Парламенту будуть вперше по-справжньому цікавими. “Націоналістичні партії з усієї Європи спробують зупинити безконтрольність цих накрохмалених банкірів.”

2012 року прибічники “Золотого світанку” розгромили торгівельні точки, що належали іммігрантам. Партія заперечує зв‘язки з нацистською ідеологією.

Грецький політолог каже, що ЄС вдалося принести політичні зміни, але не достатні, аби запобігти, аби бідніші верстви та європейці молодшого покоління – у Греції та Європі у цілому, голосували за партії з популістськими гаслами. “Зараз створено родючий ґрунт для полулізму та спрощення політичних ідей,” – каже він.

В Італії “Рух 5 зірок”, партія, що виступає з популістськими й анти-європейськими гаслами розраховує на істотну підтримку на недільних виборах.

Одна жінка на мітингу заявила, що вірить, що партія ексцентричних політиків є єдиним шансом для Італії, бо всі інші, каже вона, – “злодії”. “Я сподіваюся, що Ґрілло щось зробить.”

“Рух 5 зірок” зміг капіталізувати на поширеному в Італії невдоволенні економічною ситуацією. Партія, чиї політики відзначаються гучністю виступів, змогла заповнити опозиційний вакуум, який виник в Італії після усунення від влади ветерана уряду Сильвіо Берлусконі.

Беппе Ґрілло не зупинився перед погрозами на мітингу на адресу свого опонента з соціалістичної партії.

“Рух 5 зірок” також скориставсяз з розчарування Євросоюзом як таким, яке поширено в Італії, особливо на біднішому від півночі півдні країни. Партія зокрема виступає за вихід країни з зони спільної валюти євро.

“Ми хочемо створити Європу для громадян,” – каже Беппе Ґрілло, – “І ми хочемо, щоб наші 500 мільйонів громадян більше знали про ЄС, бо політики використовують незнання як алібі для себе.”

http://1tv.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Європа повинна підтримати Україну – прем’єр Італії

День матерів