in

Євро дорожчає на тлі успішного розміщення боргових паперів Італії й Іспанії

Євро дорожчає в ході торгів у вівторок, 14 лютого, після успішного розміщення боргових паперів Італії і Іспанії – обидві країни зафіксували зниження прибутковості бондів. Разом з тим зростання євро стримується загальними побоюваннями щодо кредитоспроможності країн єврозони у зв’язку з тим, що рейтингове агентство Moody’s Investors Service понизило кредитні рейтинги шести європейських країн.

Євро до 13.45 за Києвом піднявся до 1,3193 дол з 1,3186 дол за підсумками торгів у понеділок в Нью-Йорку.

Тим часом єна дешевшає стосовно більшості світових валют на тлі несподіваного рішення Банку Японії про розширення програми купівлі активів.

У парі з японською нацвалютою євро зріс з 102,29 до 102,98 єни.

Курс долара до єни становить 78,06 єн проти 77,57 напередодні.

Іспанія і Італія у вівторок успішно розмістили облігації і казначейські векселі, зафіксувавши зниження вартості запозичення до багатомісячних мінімумів, попри проведене напередодні агентством Moody’s погіршення кредитних рейтингів обох країн.

Міністерство фінансів Італії залучило в цілому 6 млрд євро, що збіглося з планами відомства. Іспанія отримала 5,45 млрд євро за підсумками двох аукціонів 14 лютого, лише трохи не дотягнувши до верхньої межі прогнозного діапазону, що становила 5,5 млрд євро.

Moody’s знизило рейтинги Іспанії до “A3” з “A1”, Італії – до “A3” з “A2”, Португалії – до “Ba3” з “Ba2”, зберігши для всіх них “негативний” прогноз. Агентство також понизило кредитні оцінки Мальти, Словаччини і Словенії і змінило до “негативного” прогнози рейтингів Великої Британії, Франції і Австрії.

Банк Японії зберіг незмінною базову процентну ставку на рівні 0-0,1% річних, обсяг викупу активів був збільшений з 55 трлн до 65 трлн єн. Рішення про збільшення обсягу програми купівлі активів було ухвалене ЦБ у зв’язку з тим, що зниження ВВП Японії в четвертому кварталі виявилося більшим, ніж очікувалося.

http://newsru.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійський уряд відмовився від Олімпіади-2020 в Римі

Італійці святкують традиційний карнавал