in

Ізабелла Росселліні очолить журі Берлінського кінофестивалю

Італійська актриса Ізабелла Росселліні очолить журі наступного Берлінського кінофестивалю, який відбудеться з 10 по 20 лютого 2011 року.

“Ізабелла Росселліні – багатогранна талановита художниця, що володіє величезним досвідом роботи в європейському, американському та міжнародному кіно”, – зазначив директор фестивалю Дітер Косслік (Dieter Kosslick).

Ізабелла Росселліні, донька шведської акторки Інгрід Бергман і італійського режисера Роберто Росселліні, народилася в 1952 році.

Її кар’єра почалася з моди і журналістики, вона 14 років була обличчям Lancome. Її дебютом в кіно стала картина Вінсенте Мінеллі Це питання часу (A Matter of Time, 1976), потім Росселліні знімалася у Паоло і Вітторіо Тавіані, Нормана Мейлера, Роберта Земекіса, Абеля Феррари, Пітера Ґрінуея.

Широку популярність актриса здобула після зйомок у фільмі Девіда Лінча Синій оксамит 1986 року. У 1990 році вона зіграла роль у ще одній картині Лінча – Дикі серцем.

У 2008 році Росселліні привозила на Берлінський кінофестиваль своє Зелене порно (Green Porno) – серію короткометражок про статеві акти в комах, де вона була одночасно режисером, продюсером і виконавцем всіх головних ролей.

Її останній фільм – Самотність простих чисел (La solitudine dei numeri primi) Саверіо Костанцо – бере участь у конкурсі Венеціанського кінофестивалю.

Нагадаємо, що в 2010 році журі Берлінського кінофестивалю очолював легендарний німецький кінорежисер Вернер Херцог. Золотого ведмедя – головну нагороду за кращий фільм – отримав турецький режисер Семіх Капланоглу за фільм Мед.

http://ua.korrespondent.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Привітання Посла України при Апостольській Столиці з нагоди Дня Незалежності України

Папа Римський привітав українців з Днем незалежності