in

Італійська гірськолижниця: Сочі – це антипод того, яким повинне бути Олімпійське місто

   Так охрестила російське олімпійський місто італійська чемпіонка з гірськолижного спорту Фредеріка Бріньон в матеріалі газети La Repubblica.

Сочі отримало багато негативних епітетів від спортсменки. Зокрема вона сказала, що в Сочі немає олімпійського духу: це не місто, у нього немає ні спортивної історії, ні спортивної культури. Навіть лижної культури. Простіше кажучи, Сочі не існує.

Італійка розповіла і про свій останній візит до Сочі: “Коли я думаю про Ігри в Сочі, у мене виникає спазм шлунку. Але це не пов’язано з тим, що я переживаю за безпеку на Олімпіаді. Ні, я не цього боюся, а того, що це будуть дуже сумні Ігри… Сочі позбавлений олімпійського духу. Два роки тому я була там на Кубку світу. Я повернулася засмученою. Через кожен метр дороги у нас перевіряли паспорти. Це було нав’язливою ідеєю і не давало сконцентруватися на змаганнях. Перед від’їздом ми спустилися на фунікулері, внизу нас чекали озброєні охоронці з автоматами напоготів”.

“Теракти, що відбулися в останні дні, призведуть лише до посилення вже існуючих заходів безпеки. Я не одна так думаю, майже всі ми, спортсмени, а також техніки, спонсори, журналісти, ми хотіли справжньої Олімпіади, а не цієї, яка проходитиме в броньованому щось: Сочі – це антипод того, яким повинне бути олімпійський місто. Це має бути місце, де спортсмени зустрічаються, обмінюються думками, братаються. Де можна піти познайомитися з містом і тими, хто в ньому живе, подивитися в обличчя і попити кави з тим, хто приїхав на Ігри з такою ж, як ти, метою: розділити красу спорту. Не треба бути спортсменом і не треба мати привілей поїхати на Олімпіаду, щоб залишатися закритими у своїй норі і в самому собі. Сочі не існує. Це місто – привид, побудований в порожнечі, некрасиве і без жителів, без пам’яті, без волі. Це заперечення олімпійського духу” – резюмує спортсменка.

http://uapress.info/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Ірина із захопленням розповідає про італійське життя

П’ять помилок при лікуванні застуди