in

Італійська Кампанія стала лідером з виробництва фальшивих банкнот євро

   У зв’язку з фінансовою кризою єврозони скоротилося виготовлення фальшивих купюр євро. Згідно з даними Європейського центрального банку (ЄЦБ), у першому півріччі поточного року в різних країнах світу було вилучено 250 тисяч підроблених купюр євро різного ґатунку, що на 15 відсотків менше, ніж за аналогічний період 2011 року.

Фахівці не відкидають, що падіння інтересу фальшивомонетників до єдиної європейської валюти викликане нинішньою фінансовою кризою єврозони і численними твердженнями про її швидкий крах.

Між тим, в ЄЦБ повідомляють, що найбільше поширення в даний час мають підроблені купюри номіналом 20 і 50 євро – на них припадає 77 відсотків від загальної кількості фальшивих банкнот, виявлених і вилучених за перші шість місяців поточного року. При цьому відзначається тенденція до збільшення кількості підроблених купюр номіналом 50 євро, передає ИТАР-ТАСС.

Лідером з виробництва фальшивих банкнот в Євросоюзі є розташована на півдні Італії область Кампанія: з підроблених купюр, які щорічно вилучаються на території ЄС, кількість яких коливається в межах від 550 тисяч до 800 тисяч, там виготовлена приблизно половина від цього обсягу. При цьому відомі й інші центри з виробництва фальшивих євро. Так, в червні цього року співробітники Європолу заарештували в болгарському місті Пловдиві банду, яка намагалася збути велику партію підроблених банкнот номіналом 100 євро.

Підробкою єдиної європейської валюти займаються і за межами Євросоюзу. Зокрема, в минулому квітні в столиці Колумбії Боготі було виявлено і ліквідовано підпільну майстерню, в якій знайшли свіжонадруковану партію купюр номіналом 500 євро на суму 500 тисяч євро.

http://news.finance.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Найбільший італійський виробник моцарелли – мафіозі?

Покусав свою подругу після прийому “наркотиків канібала”