in

Італійський активіст Майдану написав книгу про революцію в Україні

   Італійський підприємець Мауро Воерціо, власник турбюро у Києві, написав книгу про Майдан

Він мав досвід ведення бізнесу в столиці України. Крім того, італієць п’ять років одружений із киянкою, має численних родичі та друзів українців, пише Радіо Свобода.

Мауро Воерціо провів на Майдані два місяці пліч-о-пліч з активістами. Він супроводжував італійських репортерів, поширював інформацію в соціальних мережах і тепер написав книжку в електронному вигляді “Ангели Майдану”, де на обкладинці фото Сергія Нігояна – одного з перших загиблих майданівців.

“Я від самого початку підтримував рух на Майдан і хотів чимось допомогти українцям. Потім вирішив, що найліпша допомога – це інформувати Захід про те, що насправді відбувалося у Києві. Певно, через таку активність мною зацікавилися спецслужби України. Київські друзі повідомили мені, що я був під пильним оком СБУ, за мною стежили, фотографували. Тому я намагався бути обачним під час пересування, і, звичайно, усвідомлював небезпеку, побоювався, що мене могли схопити й відвезти невідомо куди, як сталося з іншими активістами”, – розповів Мауро Воерціо.

За його словами, більшість італійських підприємців у Києві негативно ставилися до Майдану і навіть після революції неохоче сприймали події.

“Тепер вони змирилися і терплять. Видно, люди, які вже налагодили бізнес за часів режиму, з приходом змін побоювалися втратити напрацьовані позиції. Мабуть, їм були вигідніші попередні умови ведення справи, коли за певним дозволом можна було звернутися до певної особи і проблема була вирішена. У цьому плані Італія й Україна дуже схожі”, – наголосив Мауро Воерціо.

Також він зізнався, що не відчуває розчарування.

“Спостерігаючи за подіями тепер із-за кордону як іноземець, мені не все подобається в Україні. Але водночас я свідомий того, що революція відбулася, але, щоб досягти реальних змін, потрібно принаймні одне покоління. Не досить змінити людей на посадах, слід змінювати ментальність людей. Якщо ти звик робити певні речі у певний спосіб, недостатньо буде лише закону, який заборонятиме це робити”, – сказав Мауро Воерціо.

Також він переконаний, що такий Майдан в Італії – неможливий.

“Італійці ще не доведені до такого відчаю, у нас немає таких сумних і безнадійних ситуацій”, – переконаний Мауро Воерціо.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Бізнес в обхід санкцій: Італія кредитує “Газпром”

Волонтери придбали українським артилеристам біноклі за кошти, зібрані у Львові та Італії