in

Італійський великодній пиріг. Легкий рецепт

Інгридієнти

Для тіста:

    борошно – 500 г + для розкачування тіста,
    оливкова олія – 2 ст. ложки + для змащування тіста,
    тепла вода – 250 мл,
    сіль за смаком.

Для начинки:

    заморожений шпинат – 900 г,
    майоран (свіжий) – 1-2 ч. ложки,
    черства булочка без кірок – 1 шт.,
    пармезан – 80 г,
    молоко – 100 мл,
    сир рікотта – 500 г,
    вершкове масло – 50 г,
    яйця (2 курячих і 6 перепелиних) – 8 шт.,
    оливкова олія – 0,5 склянки,
    сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування

1. Замісіть еластичне тісто з борошна, теплої води, оливкової олії і дрібки солі. Розділіть тісто на 12 рівних кульок, накрийте їх рушником і залиште на 1 годину при кімнатній температурі.

2. Шпинат розморозьте, відіжміть і злегка підсушіть в сотейнику, приправте сіллю, перцем і майораном. Остудіть. Булочку розмочіть в молоці, відіжміть, додайте 2 яйця і 2-3 ст. ложки тертого пармезану. Змішайте з рікоттою і шпинатом, за необхідності посоліть і поперчіть.

3. Одну кульку тіста дуже тонко розкачайте і покладіть на дно змащеної оливковою олією форми з підйомом на стінки. Змастіть оливковою олією.

4. Розкачайте наступну кульку тіста і викладіть у форму, змастіть олією. Таким чином викладіть перші 6 листів. Шостий лист маслом змащувати не треба. Укладайте тісто так, щоб листи закривали дно і одночасно формували стінки пирога.

5. На верхній шар тіста покладіть начинку, розрівняйте і збризніть зверху невеликою кількістю оливкової олії. Ложкою зробіть в начинці 6 заглиблень. У кожне заглиблення покладіть невеликий шматочок вершкового масла і обережно вилийте по одному сирому яйцю щоб не пошкодити жовток. Яйця посоліть, поперчіть і посипте пармезаном.

6. Зверху викладіть 6 розкатаних листів тіста що залишилися, змазаних оливковою олією. Змастіть пиріг оливковою олією, зробіть в тісті дірочки дерев’яною паличкою. Випікайте в нагрітій до 200 °С духовці приблизно 1 годину 17 хвилин.

Італійський великодній пиріг, начинений шпинатом і яйцями – страва, без якої не обходиться жодне святкування Великодня в Лігурії. У давнину господині випікали цей пиріг з 33 коржами, що символізували кількість років життя Христа. В наші часи спосіб приготування пирога трохи спростили.

_______________________________________________________

Більше новин:

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як святкують Великдень у різних куточках світу: зайці, кролячі бандикути і “голубки” (фото)

Італійський Vogue Accessory вподобав українські гердани