in

Італійський дипломат критикує ЄС за підтримку українських націоналістів

Відомий історик і дипломат, колишній посол Італії в СРСР Серджіо Романо піддав критиці позицію ЄС стосовно України і, зокрема, безапеляційну підтримку Майдану з боку Заходу.

У статті “Україна – країна серед двох світів”, що вийшла в італійській газеті “Corriere della Sera”, Романо визнає, що на сьогоднішньому Майдані проєвропейська позиція деяких політиків парадоксальним чином уживається з націоналізмом і навіть антисемітизмом, повідомляють “Известия в Украине”.

“Ви думаєте, молоді українці стоять на центральній площі в очікуванні свободи і демократії? Але на Майдані стоять і бойовики націоналістичної партії “Свобода” Олега Тягнибока, яка до 2004 року називалася “Націонал-соціалістичною” і веде свій початок від колабораціоністської організації, що билася на стороні німців проти Червоної Армії в роки Другої світової війни”, – пише Романо.

Італійський дипломат також вважає, що Євросоюз необгрунтовано сконцентрувався в недавньому минулому на захисті Юлії Тимошенко.

“Я не розумію, наприклад, чому Європейський Союз безапеляційно вимагав від української влади звільнення Юлії Тимошенко на знак прихильності демократії. Юлія Тимошенко зовсім не Жанна д’Арк: її шлях у політику покритий тінню”, – пише Романо.

Крім того, він звернув увагу читачів на розділеність України, яку західні експерти частенько ігнорують.

“Симпатії до ЄС в західних регіонах очевидні, але найбільш важливі промислові райони України знаходяться на Сході. Підписання договору про асоціацію з ЄС позбавило б Україну більшої частини економічних партнерів на Сході. Тому сьогодні Віктор Янукович, намагається враховувати інтереси двох частин України і у відносинах з ним Європейський Союз має продемонструвати більше терпіння”, – резюмував дипломат.

http://www.ukrinform.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Водохреща. Віче та штурм Грушевського (ВІДЕО)

Збочений символізм Януковича