in

Італійський президент заявив, що помилування Берлусконі не буде

   Президент Італії Джорджо Наполітано заявив, що не збирається видавати указ про помилування колишнього прем’єра країни Сільвіо Берлусконі.

Про це з посиланням на заяву канцелярії італійського президента повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

“Через остаточність ухваленого рішення (щодо Берлусконі), а також через неминучість його подальшого застосування, це рішення має набути законної сили”, – йдеться в повідомленні.

У заяві також сказано, що Наполітано не отримував офіційного прохання про помилування Берлусконі,

“Що стосується очікувань, які частина громадськості має щодо мене, то я не отримував жодних офіційних запитів (про помилування), на які я міг би дати якусь відповідь”, – зазначається у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійський Сенат не проголосував за позбавлення Берлусконі мандату парламентарія

При цьому італійський президент зазначив, що Берлусконі не повинен відбувати покарання у в’язниці.

Крім того, Наполітано висловив сподівання, що звинувачувальний вирок щодо Берлусконі не спровокує урядову кризу в Італії і не стане причиною нового витка кризи в країні.

1 серпня верховний касаційний суд Італії підтвердив звинувачувальні вироки судів першої та другої інстанцій у відношенні Берлусконі у “справі Mediaset”. Раніше політик був засуджений до 4 років позбавлення волі. Однак пізніше термін тюремного ув’язнення з урахуванням ухваленого у 2006 році закону про амністію був зменшений до 1 року.

Судове рішення також передбачає відсторонення Берлусконі від обіймання держпосад протягом 5 років. Верховний касаційний суд підтвердив цю заборону, однак ухвалив переглянути її тривалість.

Останнім часом у низці італійських ЗМІ циркулювали чутки про те, що президент країни Наполітано розглядає можливість помилування Берлусконі.

http://ipress.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українські заробітчани, які поверталися додому з Італії – постраждали у ДТП на Закарпатті

Документальний фільм “Жінка-банкомат” телеканалу 1+1