in

Італійський прем’єр про зустріч у Мілані: Ми зробили важливий крок в дискусії щодо України

   Важливо залучити до вирішення міжнародних проблем Росію, вважає Ренці

Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив про досягнення важливих результатів в дискусії з Україною, яка відбулася в п’ятницю вранці в Мілані.

“Ми зробили важливий крок в дискусії щодо України… Вважаємо важливим включити Росію у вирішення міжнародних проблем”, – сказав він по закінченні зустрічі в Мілані європейських лідерів за участю президентів Росії та України Володимира Путіна і Петра Порошенка.

Маттео Ренці висловив сподівання, що у присутніх лідерів країн буде можливість залучити Росію для вирішення ситуації в Україні.

За його словами, учасники ранкової зустрічі підкреслили важливість повного дотримання мінських домовленостей.

“Також відзначаємо важливість контролю кордону між Україною і Росією, про що говорив Франсуа Оланд (президент Франції – ред.)… Спостерігати за цією межею повинні також безпілотники, а допомогти в цьому можуть Німеччина, Франція та Італія. Це допоможе Україні та Росії контролювати кордон між державами”, – висловив переконання Ренці.

Він підкреслив, що позитивно оцінює зустріч у Мілані для ефективної імплементації Мінських домовленостей і мирного розв’язання кризи.

У свою чергу президент Єврокомісії Жозе-Мануель Баррозу зазначив: “Ми сподіваємося, що угоди, які були досягнуті в Мінську, дотримуватимуться і надалі. І це дозволить досягти миру”.

“В цілому ж дискусія була дуже прямою і відкритою. І я переконаний, що немає такої проблеми, яку Євросоюз не міг би вирішить”, – додав він.

http://tvi.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська компанія відкриє новий авіарейс з львівського аеропорту

“Інструмент сатирів і богів” – в Україні звучить італійська флейта