in ,

Італійському актору Мікеле Плачідо заборонили в’їзд в Україну

Італійський актор Мікеле Плачідо, відомий насамперед завдяки ролі комісара Каттані у серіалі «Спрут» (1984-2001), потрапив до списку осіб, які загрожують національній безпеці України. Повідомлення про це з’явилось на сайті міністерства культури. Таким чином до списку тепер включено 145 осіб.

Раніше Плачідо в інтерв’ю російським ЗМІ називав президента РФ Володимира Путіна «номером першим» у зовнішній політиці у світі, тому що «у нього ясні ідеї й є моральні сили, щоб дати відповідь викликам нинішнього складного періоду». Також Плачідо підтримав дії армії РФ у Сирії та назвав необґрунтованою реакцію світової спільноти на російську агресію в Україні.

Нагадаємо, Мінкульт оприлюднив так званий «чорний список» діячів культури у серпні 2015 року. З того часу список поповнюється за поданням Служби безпеки України. Переважна більшість – громадяни Росії. Проте є у списку, наприклад, французький актор Жерар Депардьє.

Згідно з українським законодавством, Держкіно має відмовити у видачі або припинити дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, що перебуває в переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

У Анконі через тисняву у нічному клубі загинули 6 людей

Прем’єр Італії назвав причини трагедії ​​з жертвами в нічному клубі