in

Італійські ЗМІ опублікували пряме звинувачення Берлусконі в зв’язках з мафією

Італійська газета Corriere della sera повідомила про те, що Массімо Чанчіміно передав в прокуратуру документ, який прямо вказує на зв’язок з ним прем’єр-міністра Італії.

Як повідомляє видання, Массімо Чанчіміно – син колишнього мера Палермо Віто Чанчіміно, засудженого за зв’язки з мафією і помер в 2002 році.

Йдеться про записку його батька мафіозному босові Бернардо Провенцано, в якій зазначено: “… З отриманих мною від Берлусконі 100 мільйонів лір 75 призначаються Бенедетто Спері, а 25 мільйонів – моєму синові Массімо”. Бенедетто Спера був у той час правою рукою і особливо довіреною особою Бернардо Провенцано.

Записка була написана в 2001 році. Тоді партія Берлусконі здобула на Сицилії переконливу перемогу відразу на двох виборах – загальних і регіональних і, ймовірно, гроші могли бути компенсацією за голоси виборців, гарантовані мафією.

На даний момент проводиться графологічна експертиза та експертиза паперу, на якому була написана записка. Йдеться про першу пряму згадку Берлусконі у зв’язку з діяльністю мафії.

Нагадаємо, ще в минулому році Массімо Чанчіміно заявив у суді, що батько, пов’язаний з мафією, розповів йому про зв’язки партії Вперед, Італія (створена у 1990-х роках нинішнім прем’єром країни Сильвіо Берлусконі), що припинила своє існування в 2007 році, з мафіозі . “Батько пояснив мені, що Вперед, Італія була створена в результаті угоди між державою і мафією”, – сказав Чанчіміно.

Адвокат італійського прем’єра Нікколо Геддіні заявив зі свого боку, що подібні звинувачення “абсолютно неймовірні і позбавлені яких би то не було підстав”.

Нагадаємо, однак, що це не перша заява про зв’язки Берлусконі з мафією. Так, в кінці листопада минулого року найманий вбивця Гаспар Спатузза, засуджений за роботу на Коза Ностру заявив, що Берлусконі сам протегував одного з “хрещених батьків”. В оточенні прем’єр-міністра тоді також відкинули всі звинувачення і заявили, що йдеться про навмисну дискредитацію глави уряду.

Як відомо, на початку жовтня минулого року Конституційний суд Італії визнав закон про недоторканність вищих посадових осіб таким що не відповідає конституції і фактично позбавив Берлусконі недоторканності.

Сам прем’єр-міністр Італії всі звинувачення у свій бік відкидає. Більш того, в грудні він пообіцяв знищити організовану злочинність в країні до 2013 року.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Громадяни: об’єднань — багато, толку — мало

Затримали священика, який вклеїв свої фото в паспорт померлого