in

Італія висловила протест Франції: Париж пригнічує права нелегалів

Роберто Мароні після обговорення питання нелегальної імміграції з Північної Африки заявив, що має сенс подумати, чи варто Італії залишатися в Європейському союзі

Італія висловила офіційний протест французькому уряду, після того як Франція заборонила проїзд потягів, що курсують з Італії, передає Бі-Бі-Сі.

Таким чином Париж намагається запобігти напливу мігрантів з Північної Африки. Однак, на думку італійської влади, Франція цими діями порушує право мігрантів на вільне пересування по території країн шенгенської угоди.

Раніше італійська влада видала мігрантам з Тунісу документи, що дають їм право на вільне пересування всередині шенгенської зони. Тисячі жителів Тунісу покинули свою країну після початку заворушень.

Окрім того, голова італійського МВС Роберто Мароні після обговорення питання нелегальної імміграції з Північної Африки заявив, що має сенс подумати, чи варто Італії залишатися в Європейському Союзі. Адже Італія так і не отримала від країн Євросоюзу підтримки у вирішенні питання північноафриканських нелегалів.

Потік нелегальних біженців з північноафриканських країн різко збільшився у лютому 2011 року, після того, як у низці країн регіону сталися перевороти. Більшість – біженці з Тунісу, де 14 січня, після місяця народних акцій протесту, відбулася жасминова революція.

Уряд Італії вирішив видати тимчасові дозволи на проживання тим іммігрантам, які повідомили про свій намір виїхати в інші європейські країни. Нелегалів, які становлять небезпеку для суспільства, отримали наказ про депортацію або скоїли правопорушення, репатріюватимуть.

Раніше голова МВС Італії порівняв наплив мігрантів з Африки в Європу з крахом НДР. Нелегальні мігранти навіть захоплювали аеропорт в Італії.

 

http://newsru.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Українці сильніші за МВФ

“Наші” – випуск присвячений українцям в Італії (Частина 2)