in

Італія відкладає бюджетну економію

Уряд Італії ухвалив рішення відкласти виконання плану щодо досягнення збалансованого бюджету в 2013 році. Найближчим часом буде підготовлений проект документа, який буде затверджений Кабінетом прем’єр-міністра Маріо Монті.

В рамках нового плану цільовий рівень бюджетного дефіциту в 2012 році досягне 1,7% ВВП з раніше позначених 1,6% ВВП, у той час як в 2013 році цільовий рівень показника виросте з 0,1% до 0,5% ВВП.

Новий план передбачає досягнення збалансованого бюджету лише в 2014 році, коли показник складе 1,4% ВВП.

Італія має один з найменших дефіцитів бюджету в зоні євро. При цьому державний борг Італії за підсумками 2011 року склав 120,1% ВВП.

За співвідношенням боргу до ВВП Італія займає одне з останніх місць в країнах G20. Для порівняння, ця цифра для США становить 100%, для Німеччини – 82%, а для Індії – 53% ВВП.

Пастка високого рівня заборгованості, в якій опинилася Італія, не може бути пройдена, до тих пір поки економіка не почне зростати. Однак ті бюджетні лещата, в яких опинилася країна, позбавляють її гнучкості та здатності розвиватися, через що проблема так і не вирішується, а лише консервується. Додатково до цього важкий стан ринку праці не дозволяє безробітним знаходити собі зайнятість, від чого страждає і доросле населення, і молодь, рівень безробіття якої вже перевищує 30%

http://news.finance.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

До Києва приїде делегація з Італії, щоб допомогти Тимошенко

Помпеї потребують порятунку