in

Італія готова услід за Францією депортувати циганів

Глава МВС Італії Роберто Мароні розкритикував ромів, які не виконують вимог Євросоюзу, і пообіцяв у діяти у циганському питанні “ще жорсткіше, ніж Саркозі”.

Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні схвалив дії президента Франції Ніколя Саркозі з депортації циган.

За словами Мароні, першим на практиці застосував добровільну і підтриману державою репатріацію циганів колишній мер Риму Вальтер Вельтроні – ще в 2007 році, а Франція – лише наслідувала приклад Італії.

Італійський міністр заявив також, що він має намір діяти “ще жорсткіше, ніж Саркозі”.

На думку Мароні, чимало ромів не виконують вимог, які передбачені Європейським Союзом для перебування громадян одних країн в інших країнах союзу: наявність гарантованого мінімального доходу, відповідність стандартам житла, дотримання правил соціального страхування. На переконання міністра, саме невиконання цих вимог робить нагальною депортацію циган нарівні з нелегальними іммігрантами.

Реакція циганського співтовариства була негайною. Алексіан Сантіно Спінеллі, циган, університетський професор, заявив, що мова йде про “культурний геноцид, не вистачає тільки крематоріїв”.

Лучиця Тудор, циганська королева Європи, яка протягом двадцяти років проживає в Італії, заявила, що “чергова криміналізація циганів – це спроба відвернути італійців від реальних проблем, викликаних кризою”.

Нагадаємо, президент Франції Ніколя Саркозі схвалив план депортації мешканців циганських таборів після того, як в липні у місті Гренобль на півдні країни відбулися сутички між членами циганської громади і поліцейськими.

Рішення про депортацію викликало різку критику правозахисних організацій, на думку яких влада намагається привернути увагу до проблеми циганських поселень, щоб отримати підтримку правих виборців.

http://tsn.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Святкування уродин завершилось насильством

Україна підтримує своїх громадян в Італії