in

Італія дозволила одностатевим парам реєструвати громадянські союзи

Італія була останньою великою країною Заходу, в якій одностатеві пари жодним чином не могли офіційно оформити свої стосунки. Тепер там дозволили одностатеві громадянські союзи.

Парламент Італії в середу, 11 травня, ухвалив зміни до законодавства, які дозволяють людям однієї статі укладати громадянські партнерські союзи. 369 депутатів нижньої палати парламенту проголосували за нововведення. 193 висловилися проти. “Сьогодні святковий день для багатьох людей, – написав на Facebook прем’єр-міністр Маттео Ренці. – Вже не допустимо далі відкладати після років невдалих спроб”. Попередні законодавчі ініціативи щодо забезпечення прав гомосексуалів та лесбійок провалювалися через вплив католицької церкви.

Правозахисники, з одного боку, привітали зміни як важливий крок для розвитку прав людини в країні, однак, разом з тим, розкритикували – як половинчастий захід. Ухвалений закон дозволяє гомосексуальним парам брати прізвища одне одного, а також гарантує права спадкування, однак не дозволяє усиновлювати дітей.

Напередодні європейський підрозділ міжнародної асоціації представників ЛГБТ опублікував аналіз ситуації в 49 країнах Європи щодо рівня дотримання прав спільноти. Італія опинилася на 35-му місці з 49 країн, Україна – на 44-му.

___________________________________________

Більше новин:

 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

На Одещині виявили схованку крадених з Італії мистецьких шедеврів

21 травня в усій Італії чарівна “Ніч музеїв”. Ціна за вхід-1Є