in

Італія закликає Україну розслідувати обставини загибелі італійського журналіста

   Італія закликає українську сторону розслідувати обставини загибелі італійського журналіста Андреа Рокеллі.

Про це повідомляє сайт МЗС Італії.

“Ми закликаємо українську владу до того, щоб вони відновили динаміку нападу, жертвою якого став Рокеллі”, – йдеться в повідомленні.

Окрім того, глава МЗС Італії Федеріка Могеріні висловила жаль у зв’язку з убивством журналіста і висловила співчуття його родині, а також сім’ї вбитого перекладача, росіянина Андрія Миронова.

Пораненому французькому журналістові Вільяму Регулону італійський міністр побажала якнайшвидшого одужання.

“Крім того, у зв’язку з цією трагедією ми як і раніше сподіваємося, що сьогоднішній день, коли проходять президентські вибори, приведе Україну на шлях національного примирення”, – наголосив міністр.

За інформацією іноземних ЗМІ, тіло італійського журналіста – що став першим іноземним кореспондентом, який загинув під час українських подій – буде доставлено до Києва.

Нагадаємо, у самопроголошеній “Донецькій народній республіці” повідомили про загибель італійського журналіста Андреа Рокеллі та його перекладача Андрія Миронова.

Міністерство закордонних справ Італії підтвердило факт загибелі італійського фотографа Андреа Рокеллі під Слов’янськом. У МВС України також підтвердили цю інформацію.

Керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи “Інформаційний опір” Дмитро Тимчук повідомив, що українські силовики не проводили мінометний обстріл під Слов’янськом в день загибелі італійського фотожурналіста.

http://24tv.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

ЄС наголошує на перевагах легального працевлаштування в італійському сільському господарстві

За кордоном проголосували 37,5 тисяч українців