in

Італія насправді починає відмовлятись від російського газу

Італія починає відмовлятись від російського газу і планує зробити основним своїм постачальником природного газу Алжир.

Як повідомляє Politico, про таку домовленість у понеділок оголосив прем’єр-міністр Маріо Драгі, пише “Європейська правда”.

Досі з Росії надходило близько 40% імпорту природного газу.

“Одразу ж після вторгнення (РФ в Україну – ред.) я оголосив, що Італія швидко зменшуватиме залежність від російського газу. Ця угода – значний внесок для цієї стратегічної мети, і будуть інші”, – заявив Драгі після зустрічі з президентом Алжиру.

Згідно з угодою між алжирською Sonatrach та італійською Eni, Алжир до наступного року почне постачати Італії додаткові 9 млрд кубометрів газу.

Читайте також: ЄС НИШКОМ ЗАКРИВ “ЛАЗІВКУ”, ЯКА ДОЗВОЛЯЛА КРАЇНАМ СОЮЗУ ПОСТАЧАТИ ЗБРОЮ ДО РОСІЇ

У 2021 році Італія імпортувала близько 29 млрд кубометрів газу з Росії та орієнтовно 22,5 млрд – з Алжиру. Відтак з додатковими 9 млрд кубометрів Алжир з 2023 року стане головним постачальником.

Міністр закордонних справ Луїджі ді Майо та керівник компанії Eni останнім часом здійснили низку закордонних візитів у пошуках альтернативи російським енергоресурсам – до Азербайджану, Мозамбіку, Конго, Катару, Анголи.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

ЄС нишком закрив “лазівку”, яка дозволяла постачати зброю до РФ

Українським чоловікам наказали повернутися з-за кодону протягом 15 днів