in

Італія намагається боротися із секс-туризмом

Протягом останніх двох років Італія безуспішно бореться з секс-туристами, яких, за різними експертними оцінками, проживає в Італії близько тис 80. чоловік. Примітно, що кількість прихильників такого туризму зростає з кожним роком. зі При цьому віковий склад туристів – любителів полунички стрімко молодіє, передає “InnoPressa ‘посиланням на італійську газету La Stampa.

Італійський уряд бореться з цим явищем, ініціюючи інформаційні кампанії або цільові заходи. Так, ще в листопаді 2008 року заступник міністра з туризму Мікела Брамілла виступила з різкою критикою сексуального туризму і організувала зустріч уряду з туроператорами. Було прийнято рішення про підписання кодексу “Сертифікації етичного туризму”. На даний момент пройшло вже два роки, кількість секс-туристів в Італії тільки збільшилася, а кодекс так і не був складений.

У той же час з 1 липня цього року вступила в силу Конвенція Ради Європи з захисту дітей від експлуатації та насильства, а значить, і з протидії сексуальному туризму. Італія підписала Конвенцію, але не ратифікувала її. Тим часом кількість любителів секс-туризму в країні продовжує зростати. У першу чергу мова йде про все більш молодих людей – їм від 20 до 30 років. У той час як кілька років тому середній вік цієї категорії туристів становив 30-40 років.

Любителі секс-туризму із Західної Європи, включаючи Італію, воліють відвідувати азіатські і африканські країни. Максимальне число жертв сексуального туризму зафіксовано в Китаї, Індії, Мексиці, Таїланді, Непалі, і Філіппінах.

Джерело

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

У Італії помер колишній Президент країни Ф.Коссіга

Управлінням СБУ розшукується Євген Гончаров!