in

Італія на порозі антирасистської весни

У період між 1 та 21 березня по усій Італії пройдуть заходи, спрямовані на подолання расизму. Широкий спектр ініціатив передбачатиме, зокрема, культурні заходи, спожиткові страйки та привернення громадської уваги під час спортивних маніфестацій

«Антирасистська весна» триватиме майже увесь березень і має на меті привернути увагу до важливої ролі, яку відіграють іммігранти в Італії. А також боротьбу із будь-якою формою расизму, розширення прав та протистояння використання робочої сили мігрантів.
Кампанія започаткована рядом асоціацій та профспілок. На даний час її підтримали Acli, Antigone, Arci, Blacks Out, Cgil, daSud, Fcei–Chiese Evangeliche, Nessun Luogo E Lontano, Sei-Ugl, Sos Razzismo та Uil.
«Першого березня – читаємо у програмі заходів «Антирасистської весни» – пропонується спожиткoвий страйк та участь у різноманітних маніфестаціях: зустрічах, концертах, шкільних асамблеях з метою подачі потужного сигналу усій країні щодо умов життя іммігрантів та етнічних меншин. У цей же день пройдуть аналогічні маніфестації в інших європейських країнах. Зокрема у Франції відбудеться «Journée sans immigrés, 24h sans nous».
За підтримки ООН, 20 та 21 березня оголошені Міжнародними днями анти расизму. В цей час також заплановано ряд ініціатив. А саме, в неділю 21-го березня відбудеться промоція символів та антирасистських ідей на стадіонах під час спортивних заходів та Римському марафоні.
Організатори мають на меті зробити «Антирасиську весну» перманентним  заходом. Вони закликають іммігрантів та італійців приколоти до грудей жовту стрічку «як символ визнання відповідальності, гідності та рівенства між людьми».
«Цією ініціативою ми звертаємо увагу на цінності, закладені в Конституції. А також хочемо захистити права мігрантів.» – Завершує документ.

Ельвіо Паска, переклад Маріанни Сороневич

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

«Чекаю новий декрет флуссі»

У Києві відбудеться виставка італійського фотографа про острів Зміїний