in

Італія обкладе податком Католицьку церкву

Католицькій церкві в Італії доведеться виплатити кілька мільярдів євро після того, як уряд заявив про плани відібрати у неї деякі податкові пільги на власність, яка безпосередньо не стосується до культових об’єктів.Держава передбачає отримувати по 720 млн євро в рік за рахунок введення податку на приналежну Римсько-Католицькій церкві власність. Як повідомляє The New York Times з посиланням на дані муніципальних організацій, доходи можуть скласти до 2,5 млрд євро.

В цілому власність церкви, що не належить до культових споруд, становить 9 млрд євро. Вона включає ресторани, кафе, торговельні центри, а також об’єкти житлової нерухомості.

Разом з тим, податкові органи запропонували не вводити податок на власне церковні об’єкти (наприклад, каплиці, розташовані в торгових центрах) – але комерційні ділянки власності будуть обкладатися податками на загальних підставах.

Між тим, раніше уряд Італії постановив, що всі власники нерухомості і землі в країні повинні платити з неї податок, але Ватикан від цих зборів був звільнений. Тоді близько 130 тисяч жителів країни підписали петицію з вимогою скасувати пільговий податковий режим щодо церкви.

Італія змушена підвищувати податки і вишукувати інші засоби поповнення бюджету через загострення боргової кризи. Держборг Італії перевищив 100 відсотків ВВП, а ставки в облігаціях зросли до рекордних рівнів. Нещодавно також повідомлялося про зниження рейтингу країни агентством Fitch.

За матерiалами: Lenta.ru

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італійська молодь емігрує без упину

Українські школи в 40 країнах світу пройдуть переатестацію