in

Італія обмежила видачу віз росіянам

Посольство Італії в росії повідомило, що тепер подати заявку на візу зможуть лише ті росіяни, які вже сплатили консульський збір або звільнені від його сплати.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Посольства Італії в москві.

У Посольстві заявили, що штатна робота «була тимчасово перервана у зв’язку з нестачею персоналу, яка виникла унаслідок вимушеного повернення до Італії генерального консула і ряду співробітників представництва після висилки італійського дипломатичного персоналу» з рф. Друга причина – серйозні обмеження, накладені Центробанком рф на транзакції, пов’язані з консульським збором.

Видання The Bell раніше пояснило суть цих обмежень. Центробанк рф наклав їх на банк «Інтеза», який приймав оплату консульського збору. Джерело видання назвало дії ЦБ «дзеркальними заходами» після обмежень проти російського консульства в Італії. Про неможливість приймати візові заяви через проблеми з проведенням оплат банком «Інтеза» напередодні також заявили італійські візові центри в росії.

Читайте також: «Погляд курки» на війну в Україні

Раніше Італія з 1 березня 2022 року відновила прийом документів на туристичні візи після послаблення обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу.

Як повідомлялося, на початку квітня на тлі свідчень про звірства російських окупантів у місті Буча Київської області Італія видворила 30 співробітників російських дипмісій на Апеннінах. рф у відповідь оголосила персонами «non grata» лише 24 співробітників італійських дипломатичних і консульських установ у росії.

Обговорити цю, та інші новини важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом!

або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Як розпізнати і допомогти дитині з ПТСР чи гострим стресовим розладом

Гаряча лінія Євросоюзу для переселенців із України