in

Італія організувала самміт ЄС з проблем безробіття на тлі протестів

   У Мілані, де проходить самміт Європейського союзу з питань працевлаштування та подолання безробіття, італійська профспілка металургів організувала акцію протесту проти подальших урізань бюджету.

Італійському прем‘єру Маттео Ренці вдалося переконати деяких з європейських колег приїхати на зустріч, але наврядчи їм вдасться про щось домовитися.

Учасники демонстрації поділилися своїми думками:

“Якщо ми будемо і далі урізати витрати бюджету, то південь Європи просто згине! Подивіться, що відбувається в Іспанії, з тим труодовим законодавством, яке ухвалив Рахой! Ми не можемо девальвувати грошову одиниицю, подібний закон зведе нанівець працю! У нас будуть надто малі зарплатні, найбідніші верстви суспільства оголосять війну решті класів!”

“Поправки до трудового закону зроблять ситуацію небезпечною. Це реальний ризик.”

“Зараз ми бачимо просуваня не наших інтересів – тобто, не молоді і не її майбутнього працевлаштування!”

“Наші політики керували нами без послідовної промислової політики! Ось тому ми зараз і потерпаємо!”

На протест металургів зібралося близько тисячі людей. Якби до демонстрації приєдналися вчителі і лікарі, то ймовірно вона була б масовішою. Водночас, європейські керівники, які обговорювали трудове законодавство, розходяться у головному: Німеччина категорично проти пом‘якшення економічної політики, тоді як Ітапія та Франція готові піддатися на тиск профспілок.

З Мілана повідомила наша кореспондентка Маргеріта Сторца:
“Демонстрація проти урізань витрат бюджету ставить італійський уряд у непросте становище. Адже саме тут, у Мілані, Європа вимагає від Італії структурних реформ економіки.”

http://ua.euronews.com

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Пенсії для іммігрантів в Італії

Італія єдина з G7 хоче переглянути санкції проти Росії