in

Італія: пенсіонери й аптеки – проти бюджетних скорочень

   В Італії проти урядового плану скорочення бюджетних видатків протестують ті, хто достроково вийшов на пенсію.

За договором з роботодавцем, вони отримують певну суму щомісяця впродовж кількох років. Цей план може зруйнувати реформа, яка передбачає підвищення пенсійного віку, а отже загрожує “раннім пенсіонерам” залишитися без будь-яких доходів.

“Уряд скаржиться на відсутність фінансових ресурсів, бо шукає їх не в тому місці. Вони вибрали найлегший спосіб: обібрати працівників та підприємства замість того, щоб запровадити податок на нерухомість. Тож, заяви про те, що грошей немає, не витримують критики”, – каже Сузанна Камуссо, голова провідної італійської профспілки Загальної федерації праці (CGIL).

На знак протесту проти плану скорочення видатків у четвер в Італії закрилися тисячі приватних аптек.

Уряд вирішив подвоїти відрахування з продажу ліків – з 1,82% до 3,6%. Це нововведення особливо вдарить по невеликим закладам, вважають у FederFarma, федерації приватних аптек.

“Ми не хочемо, щоб нас змушували звільняти працівників. Вони працювали з нами впродовж багатьох років. Руйнувати їхні долі неприйнятно”, – каже представник FederFarma Франко Капріно.

Реформу, яка передбачає скорочення за різними статтями бюджетних видатків, має затвердити парламент. Зараз документ розглядають у комітеті Сенату з питань фінансів.


Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Жертви “італійського синдрому”

Італія ексгумує останки Гарібальді