in ,

Італія планує продовжити постачання зброї Україні в 2023 році

Уряд Італії звернеться до парламенту з проханням схвалити новий закон про військові та цивільні поставки в Україну протягом 2023 року, заявив міністр оборони Ґвідо Крозетто в інтерв’ю, опублікованому 21 листопада газетою Il Foglio.

Як повідомляє агентство Reuters, італійський уряд може надсилати допомогу Україні, не просячи щоразу дозволу парламенту, на підставі документу, термін дії якого закінчується наприкінці року.

«Міністерство оборони незабаром запропонує продовжити цей же захід, продовживши його дію на весь 2023 рік», – сказав Крозетто.

Читайте також: Кулеба обговорив із міністром закордонних справ Італії пакети військової допомоги

Італія продовжить постачати зброю, як це робила в минулому, «в той час і в той спосіб, який ми погодимо з нашими атлантичними союзниками і з Києвом», додав міністр.

Читайте також: ЄВРОПАРЛАМЕНТ РОЗГЛЯНЕ ВИЗНАННЯ РОСІЇ ТЕРОРИСТИЧНОЮ ДЕРЖАВОЮ

Раніше цього місяця представник владної коаліції повідомив Reuters, що Італія готує новий пакет озброєнь для України, включаючи системи протиповітряної оборони, про які просив Київ.

Крозетто належить до правої партії «Брати Італії» нової прем’єрки Італії Джорджії Мелоні, яка є прихильницею України.

Двоє інших ключових членів владної коаліції, Маттео Сальвіні та Сільвіо Берлусконі, – більш неоднозначні, оскільки обидва мають історичні зв’язки з президентом Росії Володимиром Путіним.

Сильвіо Берлусконі (справа) обнімає Володимира Путіна (зліва) на офіційній зустрічі в Анкарі. Туреччина, 6 серпня 2009 року

Обговорити новини українців в Італії, можна у групі Facebook Українці в Італії Разом, або на Телеграм-каналі https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Італійська сім’я просить мене працювати під час різдвяних канікул. Які мої права?

Біженці з України можуть переїхати в іншу країну ЄС? Ось що слід зробити