in

Італія погрожує оприлюднити видатки на утримання євроінституці

   Прем’єр-міністр Італії Маттео Ренці погрожує оприлюднити дані про видатки на утримання євроінституцій, якщо ЄС не схвалить її бюджет.

Про це пише Deutsche Welle з посиланням на Маттео Ренці.

“Ми оприлюднимо всю інформацію стосовно того, на що витрачаються кошти у цих місцях. Трохи порозважаємося”, – сказав Ренці.

Так італійський прем’єр відреагував на критику проекту бюджету країни на 2015 рік у Єврокомісії.

Європейське відомство надіслало листа до уряду Італії з проханням переглянути бюджет, оскільки він порушує вимоги Європейського пакту стабільності.

Пізніше міністр фінансів країни Пьєр Карло Падоан опублікував документ на сайті італійського відомства. З огляду на те, що лист носив виключно конфіденційний характер, у Єврокомісії досить негативно поставились до цього інциденту.

“Єврокомісія не давала згоди на публікацію, оскільки ми продовжуємо консультації з різними урядами… Звичайно, це право італійського уряду, і ми не маємо нічого проти цього”, – заявив президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу.

Італійський прем’єр продовжує наполягати на тому, що “в бюджеті немає жодних проблем”.

Раніше “Європейська правда” писала про те, що італійський бюджет на 2015 рік передбачає запровадження податкових канікул для бізнесу та категорії громадян з низьким рівнем доходів. Окрім цього, згідно з документом, державний борг республіки зросте на 0,7% – до 2,9% ВВП, що дуже близько до гранично допустимого для країн-членів ЄС значення у 3% ВВП.

Наразі у Брюсселі триває другій день саміту ЄС, під час якого мають обговорити питання бюджетів країн-членів.

http://www.eurointegration.com.ua/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Український тенісист переміг на змаганнях у Бреші

Італія відмовиться від “Південного потоку” у разі подорожчання проекту