in

Італія потерпає від спеки

Цивільна оборона видала попередження населенню 13 міст, в яких температура та вологість сягають особливо високих показників, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Так, в улюблениці туристів – Венеції – суб’єктивна температура (та, що сприймається одягненою за погодою людиною) сягнула 39 градусів. У результаті центр туристичного міста незвично малолюдний. Знамениті венеціанські голуби з площі Сан Марко ховаються у затінку вежі, а господарі беруть невеликих собак під пахву, щоб ті не обпекли лапи об розжарене каміння тротуарів.

Така ж ситуація в Турині та ще 11 італійських містах, і приблизно такі ж метеорогічні умови залишатимуться ще два дні, зауважують у Цивільній обороні.

“Така спека вкупі з високою вологістю є небезпечною для організму, – зазначає президент Італійської фундації туристичної медицини Вальтер Пазіні. – Організм може не впоратись, і температура тіла може піднятись до 40-41 С, а потовиділення при цьому знижується або й припиняється”. Крім того, продовжує медик, організм зневоднюється, від чого страждають нирки, мозок та серцево-судинна система.

За його словами, щоб відвернути такі стани, слід пити до двох літрів рідини на день, причому не чекаючи спраги.

Джерело статті

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Потік українських мігрантів до Італії зростає – експерти

Італія – годувальниця, Італія – розлучниця…