in

Італія: поштовхи тривають, тривога не вщухає

  У ніч на четвер жителі півночі Італії знову відчули підземні поштовхи. Загалом їх було 37, і найбільший поштовх з магнітудою 3,6 вранці налякав і без того збентежених двома попередніми землетрусами людей.

Від стихії за 2 минулих тижня загинули 23 людини. 17 з них працювали на складах і опинилися під руїнами будівель, що не відповідали нормам сейсмічної безпеки. Проте власники фірм кажуть, що ця зона класифікована як така, що має низький ризик землетрусів.

“Я думав вчора ввечері: що далі? Це вже не вперше мені доводиться починати з нуля. Ми не думали, що так станеться і цього разу. Ми жили спокійно, бо досягли певного рівня комфорту. Але все зруйновано і ми повинні почати спочатку. Коли ми дивимося на наших дітей, це єдине, що дає нам сили розпочинати все знову,” – каже власник зруйнованої фабрики в містечку Кавеццо.

14 тисяч людей з регіону Емілія-Романья і досі живуть у наметових містечках. Їхні будинки або зруйновані, або частково пошкоджені. Жителі бояться повертатися туди, бо італійські геологи кажуть, що подальші поштовхи та їхню силу не можна передбачити заздалегідь.

Джерело: Euronews

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Продовження терміну дії дозволу на проживання для пошуку роботи затверджено у Сенаті

Українка Ольга Саладуха виграла римський етап “Діамантової ліги” в потрійному стрибку