in ,

Італія підтримує Україну на шляху до членства в ЄС – Кулеба

Глава МЗС Італії заявляє, що кроки італійського уряду були вирішальними для того, аби надати Україні статус країни-кандидата на вступ в ЄС.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що Італія практично підтримуватиме Україну на шляху до набуття членства в Європейському Союзі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кулеба сказав на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо.

Читайте також:  КУЛЕБА ВІДРЕАГУВАВ НА СЛОВА ПАПИ ФРАНЦИСКА ПРО ВБИВСТВО ДОНЬКИ ПРОПАГАНДИСТА ДУГІНА

“Мені сьогодні було приємно почути, що Італія й надалі підтримуватиме практичними кроками Україну на шляху до набуття повноправного членства у Європейському Союзі”, – наголосив Кулеба.

Своєю чергою, Ді Майо заявив, що кроки італійського уряду були вирішальними для того, аби надати Україні статус країни-кандидата на вступ в ЄС.

Як повідомляв УНІАН, 23 червня Європейська рада надала Україні статус кандидата на членство у Європейському Союзі.

Водночас, Україна повинна втілити ряд важливих реформ. Єврокомісія представила сім рекомендацій щодо впровадження необхідних реформ.

Читайте також:  МІНІСТР ЛУЇДЖІ ДІ МАЙО ВІДВІДАВ КИЇВ І ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЗЕЛЕНСЬКИМ

Зокрема, серед цих рекомендацій – прискорення відбору суддів Конституційного суду, продовження втілення реформи системи правосуддя, боротьба з корупцією і відмиванням коштів, демонстрація відчутних результатів втілення закону про деолігархізацію, узгодження аудіовізуального законодавства з європейським, схвалення і втілення закону про національні меншини та інші.

21 серпня глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас заявив, що Євросоюз наступного року проаналізує виконання Україною семи рекомендацій, аби зберегти статус країни-кандидата на вступ до євроспільноти.

Обговорити новини, важливі українцям в Італії, можна приєднавшись до групи у Facebook Українці в Італії Разом, або до Телеграм-каналу https://t.me/ucrainiitalia

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 1 Середній: 5]

Кулеба відреагував на слова Папи Франциска про вбивство доньки пропагандиста Дугіна

Українці все частіше переходять вдома на українську – опитування