in

Італія розпочала головування в ЄС

   Прем‘єр-міністр Італії Маттео Ренці прибув до Страсбурга, щоб представити пріоритети італійського головування в ЄС. З 1 липня і до кінця поточного року Рим координуватиме діяльність органів європейської влади у роботі над законодавством. І головний пріоритет – економіка.

“Ми підписали разом – наші попередники – пакт стабільності та зростання. Є стабільність, але потрібно і зростання. І зростання, як фундаментальний елемент європейської економічної політики вимагає не якась одна країна, це слугуватиме всій Європі, а не лише Італії”, – заявив Маттео Ренці.

У своєму виступі італійський прем‘єр намагався менше говорити про конкретні плани головування Італії в Європейському Союзі, а більше про загальну філософію та ключові виклики, що стоять перед ЄС. Однак, це сподобалося далеко не всім.

“Прослухавши промову, я не впевнена, що зрозуміла, чим займатиметься італійське головування. Немає ні програми, ні якогось конкретного бачення. Що він зробив – викликав дебати про економічну та фіскальну політику в ЄС”, – зазначила депутат з Нідерландів, ліберал Софі Ін‘т Велд.

“Італійський прем‘єр-міністр Маттео Ренці – саме той, хто потрібен зараз Європі, – каже кореспондент Євроньюс Маргарита Сфорца. – Завдяки перемозі на європейських виборах, він знову розпочав дебати про зростання, однак італійська економіка все ще дуже повільно розвивається, що послаблює його позицію. Після численних обіцянок Європа хоче побачити його результативність, якщо Ренці, звичайно, прагне стати справжнім європейським лідером”.

http://ua.euronews.com/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія та Німеччина не готові вводити проти РФ санкції – політологи

Депозити українців обкладатимуться податками