in

Італія чекає на вирок в “азбестовій справі”

У Турині завершується судовий процес, що триває вже 3 роки. У понеділок буде винесено вирок у справі групи “Етерніт”, компанії з виробництва азбесту і цементу. Її власників звинувачують у навмисному заподіянні шкоди навколишньому середовищу.

Завод у містечку Казале Монфератто, що належав цій компанії, закрили ще у 1986 році, однак через наслідки його роботи і досі помирають люди. Жертв смертельно небезпечного виробництва в Італії вже близько 3 тисяч. Люди гинуть від мезотеліоми плеври, невиліковного ракового захворювання, що його спричинає азбестовий пил.

Перед Фемідою постали власники заводу швейцарець Стефан Шмідейні та бельгійський барон Жан-Луї де Картьє. Їм загрожує до 20 років позбавлення волі.

“Сьогодні з упевненістю можна сказати, що цю трагедію можна було попередити. Я почав вивчати проблеми, пов‘язані з виробництвом азбесту ще у 70-х. Вже в той час було відомо, до чого може призвести це виробництво і як можна запобігти таким наслідкам”, – каже Раффаеле Ґаріньєлло, прокурор Турина

Міжнародне агентство з вивчення раку зарахувало азбест до 1-ої, найбільш небезпечної категорії зі списку канцерогенів. Щороку більше 100 тисяч людей у світі помирають від хвороб, пов‘язаних з дією цього матеріалу. 7 років тому застосування азбесту в Євросоюзі було повністю заборонене.

http://ua.euronews.net/

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Для того щоб залишитися в Італії потрібні 5577 євро

З дзвіниці Сан-Марко традиційно запустили карнавального Ангела