in

Італія шукає прем‘єра

   Президент країни Джорджо Наполітано завершує консультації про новий уряд з представниками політичних сил. Голова лівоцентристів П‘єр-Луїджі Берсані каже, що готовий сформувати кабінет. Однак йому бракує більшості в Сенаті.

Крім того, прихильність президента може опинитися на боці П‘єтро Ґрассо, який щойно очолив сенат. Водночас, колишній італійський прем‘єр Сильвіо Берлусконі готовий сісти з лівими за коаліційний стіл:

Сильвіо Берлусконі, колишній прем‘єр-міністр Італії:

“Ми абсолютно готові до створення коаліційного уряду, який буде діяти спільно заради економіки Італії.”

Представники фракції “Рух п‘яти зірок” ще раз підтвердили, що не підтримають пропозицію жодної з партій, і просять президента доручити їхній політичній силі сформувати кабінет міністрів самостійно:

“Незважаючи на наш успіх на виборах, нам не надали представницьких місць в інституціях. Партії домовилися про такі місця у парламенті та Сенаті, вони не поважають волю народу.”

Після зустрічі з президентом колишній комік Беппе Ґрілло, який очолює “Рух п‘яти зірок”, спілкуватися з журналістами традиційно відмовився. Його рух здобув на парламентських виборах підтримку чверті всіх італійських виборців. Тепер політична сила ображена, що її представник не став спікером нижньої палати парламенту.
 

http://ua.euronews.com/

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Італія відкриє візовий центр в Одесі

В Італії 80% мігрантів – українські жінки, в Греції – 70%, в Польщі – 60%