in

Ема Марроне представлятиме Італію на Євробаченні–2014

   Італійський суспільний мовник RAI офіційно оголосив ім’я представника країни на Євробаченні–2014. Не очікуючи завершення італійського пісенного конкурсу Сан-Ремо, керівництво телеканалу RAI цього разу вирішило застосувати внутрішній відбір.

Таким чином, 29-річна Ема Марроне (Emma Marrone), яка є однією з найуспішніших артистів у країні 2013 року, вирушає у травні до Копенгагена підкорювати Європу.

Пісня, з якою Ема представлятиме країну на 59-му конкурсі Євробачення, стала відома нещодавно та називається La Mia Città (My City) (Моє місто). Написана самою співачкою пісня прозвучить на сцені B&W Hallerne у фіналі 10 травня.

З того часу, як у 2011 році Італія повернулася до конкурсу Євробачення після 14-річної перерви, країну представляли переможці конкурсу Сан-Ремо. Цього року вирішили дещо відійти від цієї традиції та внутрішнім відбором обрали популярну в країні співачку Ему Марроне (Emma Marrone), яка також брала участь у конкурсі Сан-Ремо у 2011 році та зайняла там 2 місце.

Ема займається музикою з дитинства. Після перемоги в талант-шоу Amici співачка прославилася. Її альбоми ставали золотими, платиновими та мультплатиновими в Італії. У 2013 році співачка випустила свій третій альбом Scheina, який увійшов до топ-5 найкращих альбомів жіночих виконавців у країні. Ема популярна не лише в Італії, але й у Швейцарії.

Італія бере участь у ПКЄ з 1956 року. Цього року 21 березня відзначається 50 років від дня першої перемоги Італії на Євробаченні, яке відбулося у 1964 році в Копенгагені. Тоді країну представляла Джильо́ла Чинкве́тті (Gigliola Cinquetti), яка впершее принесла Італії перемогу.

Пісенний конкурс Євробачення (ПКЄ) (Eurovision Song Contest) – щорічний міжнародний телевізійний пісенний конкурс, який проводиться під егідою Європейської мовної спілки (ЄМС) (European Broadcasting Union) з 1956 року та в якому беруть участь представники країн-членів ЄМС. Україна бере участь у конкурсі з 2003 року. Завдяки перемозі Руслани з піснею “Wild Dances” у 2004 році в Туреччині, ПКЄ–2005 відбувся в Києві у Палаці спорту. З 2008 року ПКЄ складається з 2-х півфіналів та 1 фіналу, які транслюються у прямому ефірі. До фіналу автоматично потрапляють країни “Великої П’ятірки” (Франція, Велика Британія, Німеччина, Іспанія та Італія) та країна-переможниця минулого року. На ПКЄ–2013 у Швеціі (м. Мальме) Україну представляла Злата Оґнєвіч з піснею “Gravity”, яка посіла третє місце у фіналі. Завдяки перемозі Еммілі де Форест з піснею “Only Teardrops” у Мальме, ПКЄ–2014 відбудеться в Данії (м. Копенгаген). Україну на конкурсі представлятиме Марія Яремчук з піснею “Tick-tock”.
 

Інформацію надано

Управлінням закордонного співробітництва

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Не все одно

Посол України в Італії Євген Перелигін зустрівся з представниками української громади