in

Смертельна “Клеопатра” обрушилася на італійський острів Сардинія

   Смертельна “Клеопатра” обрушилася на італійський острів Сардинія. Через циклон загинуло щонайменше 17 людей. Десятки зникли безвісти. На острові вирує шквальний вітер, не вщухає злива. Через розгул стихії річки вийшли з берегів. Каламутні хвилі увірвалися в міста та поховали під собою вулиці й дороги.

“Клеопатра” розгулялася на італійській Сардинії вночі. Негода просто повитрушувала людей з ліжок. Від високої води та шквального вітру тікали, хто в чому був. За кілька годин за допомогою до рятувальників звернулися сотні людей.   

– Я прийшов сюди в самих лише шортах. Ледве дістався – на вулиці було з півметра води. Всі геть вимокли.  

– Я з Орістано. Приїхала вранці. Дорога була страшною. Все затопило. Ми їхали у кузові фургона – три години під дощем. З моїм будинком наче все гаразд. Але я туди дістатися не можу – дорогу розмило.

Дороги на Сардинії – нині непрохідні. Мости дали тріщини, а то й взагалі рухнули. Траси засипало тоннами землі та камінням з гір. Десятки сіл відрізані від решти світу. Школи, магазини та офіси закриті. Транспорт не працює. На допомогу потерпілим влада країни виділить 20 мільйонів євро. Далі “Клеопатра” перебереться на материк. Під ударом – Рим.

У столиці Лівану Бейруті неподалік іранського посольства пролунали вибухи. Загинули щонайменше 22 людини. Десятки поранені. Серед загиблих – іранський аташе з культури. Вибуховою хвилею винесло ворота амбасади, вилетіли шибки у прилеглих будинках. Споруда диппредставництва серйозно пошкоджена. Що саме детонувало – невідомо. Версій дві: бомби були заховані в автомобілях. Слідчі не виключають також ракетного обстрілу. Хто стоїть за кривавою подією – поки що не відомо.

У Санкт-Петербурзі триває розгляд справ “грінпісівців”. Судді вирішили випустити під заставу перших іноземців – електрика з Нової Зеландії Девіда Хаусманна, еколога з Бразилії Анну Паулу та аргентинця Мигеля Эрнана Переса Орсі. Раніше з-під арешту звільнили також трьох росіян. Натомість британця радиста Коліна Рассела залишили під вартою ще на три місяці. Серед затриманих грінпісівців є також українець. Це корабельний кок Руслан Якушев. Його справу будуть слухати 21 листопада. Криголам “Грінпісу” “Арктик Санрайз” російські прикордонники затримали у вересні в Баренцовому морі. Екологи протестували проти видобутку нафти в Арктиці.

Скандального мера Торонто таки позбавили повноважень. Тепер обов’язки очільника міста буде виконувати його заступник. Роб Форд назвав це переворотом і погрожує своїм опонентам повномасштабною політичною війною. Меру Торонто не щастить з весни. Форду довелося вибачатися за алкоголізм та вживання наркотиків. Його також звинувачують у надто агресивній поведінці. Окрім того, він, виявляється, витратив забагато бюджетних грошей на себе та своїх помічників.

http://1tv.com.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Заробітчанство – це пастка – письменниця Наталка Сняданко

У Римі відбудеться презентація унікального архіву УГКЦ