in

В Трівенето відкрито перший прихід Православної церкви Київського патріархату

Парафією святого Міни опікуватиметься отець Петру Парву. Вона служитиме  українцям, що живуть в Фріулі, Венето та Словенії.

 

 

У Фріулі-Венеція-Джулія засновано першу Українську православну церкву Київського патріархату. Сюди для спільної молитви збиратимуться віруючі Північної Італії, Венето і сусідньої Словенії. Українська громада у цьому регіоні є численною налічує понад 10 000 осіб.

Зараз церква діє у приватному будинку у передмісті Удіне, і має кілька десятків прихожан. У майбутньому планується будівництво мультикультурного центру.

 
Парох, отець Петру Парву, 33-річний священик українського походження, протягом декількох місяців працював над створенням приходу спільно зі священиком отцем Альберто Відігом,  у співпраці з іподияконом Даріо Раффа з Мілана.

 

А тим часом, диякон Раффа зайнятий перекладом італійською 40 молитов  та гімнів – присвячених Богоматері, щоб італійці Фріулі і Венето також могли зрозуміти молитви українців.

В даний час існує кілька православних спільнот в Латині, Формії і Сицилії. Нова Православна Церква діятиме поряд із Греко-католицькими приходами. Більше про УГКЦ в Італії дізнайтеся ТУТ.

 
За додатковою інформацією звертайтеся на офіційний сайт церкви святого Міни.
 

 

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Як італійський ‘парашутист’ заблудився у степу Донбасу

Нові правила малого прикордонного руху між Україною та Польщею