in

Глава УГКЦ благословить молодих українців в Італії (АНОНС)

   У Римі відбудеться зустріч української молоді з Главою УГКЦ – Блаженнішим Патріархом Святославом

 

Прикрі суспільно-політичні, а відтак і воєнні події, що відбуваються на нашій Батьківщині упродовж останніх років, безумовно залишили та продовжують залишати глибокий відбиток у свідомості та житті наших рідних, близьких й усіх співвітчизників, котрі проживають на українській землі!

За останні два роки ми пережили події Євромайдану, Революції Гідності, як боротьби за права людини та гідне життя, а далі – військовий конфлікт, розпочатий сусідньою країною-агресором, що поставив під загрозу територіальну цілісність української держави. Ці сумні події залишили та залишають свій слід у житті та свідомості нас усіх, хто живе далеко від рідних домівок – в країнах демократичної Європи. Та водночас ці прикрі події зумовили і позитивний фактор – глибоке усвідомлення українцями себе як єдиного народу і прагнення нами кращого майбутнього та єднання довкола спільних проблем.

У своєму цьогорічному зверненні до молоді у Квітну Неділю Глава нашої Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав (Шевчук) закликав до української молоді: «Живіть для України!».

Щиро приймаючи цей девіз, ми, українська молодь в Італії, покликані жити та творити для України і заради України, навіть перебуваючи далеко поза межами нашої Батьківщини. Передумовою такого процесу, покликаного спрямувати нашу життєдіяльність на благо українського народу, є момент спільної зустрічі. Тому маємо за честь запросити українську молодь об’єднатися у молитві, роздумах та здоровому християнському дозвіллі у вічному місті Римі, при Патріяршому Прокатедральному Соборі Святої Софії.

Зустріч запланована на 10-11 жовтня цього року, її вже благословив, а також запевнив у своїй присутності на ній, Блаженнійший Патріарх Святослав.

Даний християнський захід буде чудовою можливістю для української молоді в Італії долучитися до творення Єдиного Молодіжного Простору УГКЦ, до чого особистим прикладом нас закликають Глава Церкви, Синод Єпископів та Комісії у Справах Молоді УГКЦ різних рівнів, які власне упродовж останніх чотирьох років сумлінно працюють над проектом єднання молоді нашої Церкви.

Ставимо також за мету під час молодіжної зустрічі у Римі вшанувати Праведного Митрополита Андрея Шептицького у приурочений йому рік, а ще належно приготуватися до Світового Дня Молоді, що відбудеться у Кракові в 2016-ому році. На СДМ у Польщі українська молодь має особливе запрошення, тож зможе задекларувати про себе та свої християнські цінності в світовому молодіжному середовищі.

Всечесні отці, розуміючи виклики нових еміграційних хвиль в країну, де душпастирюємо, маємо за обов’язок особливо дбати про молодь, доручену нашій опіці. Отож сердечно просимо Вас сприяти організації, проведенні та залученні молоді з Ваших парафіяльних осередків до вищезгаданої ініціативи.

Дорогі батьки, відгукуючись на один з недавніх закликів Святішого Отця Папи Франциска про першовідповідальність батьків за християнське виховання їхніх дітей, допоможіть Церкві дбати про прищеплення молоді морально-християнських цінностей у час непростих викликів сучасного суспільства.

Дорога молоде, будьмо відповідальними за наше майбутнє та шукаймо нагод для зустрічі та духовного єднання, що є запорукою збереження нашої ідентичності та культурних цінностей!

Запрошуємо всіх до Риму! Супроводжуємо це запрошення молитвою за всіх Вас та за нашу Батьківщину Україну. Пам’ятаймо, що здійснення сподівань на краще майбутнє України залежить саме від нас!

У Христі,

+ Діонісій(Ляхович)
Апостольський візитатор
для українців греко-католиків в Італії та Іспанії

о. Марко Ярослав Семеген
Пасторальний координатор
для українців греко-католиків в Італії

Зустрічі відбудуться у Прокатедральному Соборі Святої Софії в Римі за адресою via Boccea, 478, Roma о 10 жовтня 9:00 та 11 жовтня о 12:00

Деталі заходу на сайті УГКЦ в Італії

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Який закордонний паспорт обрати: із біометрією чи без

Українці Генуї щосуботи у футбол грають. Долучайтеся