in

Антивоєнна хода у Венеції

   Українці Венеції виступили проти російської військової агресії і в підтримку миру в Україні та Європі

 

21 вересня 2014 року українська громада Венеції та околиць вийшла на  мирний мітинг з протестом «Ні – російській  військовій агресії в Україні».

З транспарантом «Кордони України і Європи не доторкані і не змінюються» ми розпочали мітинг на площі біля залізничного вокзалу у Венеції. Мітинг відкрила молитвою голова руху «Матері в молитві» п.Ірина Антонів. Після чого учасники церковного хору проспівали «Боже великий єдиний нам Україну храни…» Деякий час європейська українська мова домінувала на всій площі. Виступили Ігор Федорків, Зінов’єва Людмила, Валентина Поліщук, Наконечна Марія, Цюркан Зофія, а також гості італієць Рауль Томічіч та грузинка Майсурадзе Лія. Від учасників мітингу із заявою до італійського народу та уряду звернувся Ігор Федорків, до російських матерів Світлана Басараб.

Учасники скандували «Ні – російському тероризму проти літаків, шкіл, лікарень будинків, народів!», «Путін – геть з Укрїни!». Акція привертала увагу. Один російський туриста покрутив вказівним пальцем біля виска навпроти демонстрантів. Активістки намагалися поговорити із ним, а далі непомітно чіпляють на чемодан наклейку з найпопулярнішим українським висловом.

На закінчення пролунав український гімн і мітинг перетворюється у вуличну процесію. Дорогою рухалася колона оздоблена кольорами об’єднаної Європи, українськими стягами, вишивкою, жовто–блакитним стрічкам. Маніфестанти пройшли повз палац регіональної адміністрації, повністю заполонили найдовший і найвищий міст «Калатрава». Організовано і дружньо звучали мирні заклики та українські пісні.
Молитвою розпочали, молитвою і закінчили – така наша українська традиція. Хода завершилася Службою Божою за народ та мир в Україні у церкві Св.Андія.

Ігор Федорків
президент культурної асоціації
«Л’Україна» у Венеції

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Вибори у ВР на території Італії

«Свобода» наполягає на законодавчому забезпеченні виборчих прав українців за кордоном