in

Борислав та італійське місто Боісяно з’єднав телеміст

Між містом Бориславом та італійським містом Боісяно (Boissano) відбувся телеміст за участю міських голів та дітей з двох міст.

Ініціаторами проведення такого телемосту стали міський голова Борислава Володимир Фірман та декан бориславський УГКЦ, отець, доктор богослов’я Роман Василів. Телеміст проходив в середній школі № 4.

Учасниками відеоконференції стали не тільки міські голови українського та італійського міст, а й школярі, які спілкувались між собою понад півтори години.

У відеоконференції Володимир Фірман сказав що, мета такого заходу полягає в тому, щоб наші діти росли без кордонів. «Адже найбільшою цінністю у нашому житті є людські відносини і в сучасному світі відстань уже не є перешкодою. Ми гостинно запрошуємо вас відвідати наше місто і краще ознайомитись з нашою культурою та звичаями», – сказав він.

Його слова підтримала і італійська колега, мер міста сеньйора Рената Ривейро: «Ми раді налагодженню таких контактів. Ми б хотіли співпрацювати і на рівні муніципалітетів. І саме через дітей ми спробуємо об’єднати наші суспільства. Ми хочемо показати вам  красу нашої культури та звичаїв. Нам цікаво дізнатись про вашу освіту та культуру. Адже саме з таких кроків відбувається єднання народів Європи».

О.Роман Василів привітав усіх з святом св. Миколая. Також поінформував про те, що до нового року в церкву св. Анни УГКЦ з італійського міста Барі буде доставлено часточку мощей св. Миколая.

Відеоконференція відбувалась у форматі діалогу. Дітей з двох сторін цікавили питання екології. Зокрема, використання пластикової посуди, кількість букв в алфавіті, які іноземні мови вивчають, як проводять вільний час, які предмети вивчають.

Закінчуючи відео онференцію учасники зазначили, що вони не в силі змінити цілий світ, але можуть змінити його часточку, до якої належать.

http://zik.ua

Натисніть, щоб оцінити цю статтю!
[Усього: 0 Середній: 0]

Maurizio Carnevale: “Ucraina è un paese in continuo fermento con un grande potenziale”

Доглядальниці та домашні працівники. Нові мінімальні зарплати у 2012 році